Ehdokkaana aluevaaleissa Keski-Uudellamaalla

Onkin jo kulunut jonkun verran aikaa siitä kun maamoottori viimeksi putputteli. Yhdet kuntavaalitkin tuli käytyä tässä välissä ja niistä jäi käteen varasijat sekä valtuustoon että kunnanhallitukseen. Kiitokset äänestäjille! 



Vaalihommathan eivät tähän lopu, aluevaalit ovat aivan nurkan takana ja olen myös niissä ehdolla. Numero on 274. Aluevaaleissa ratkaistaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä myös pelastustoimen järjestäminen joten ne vaikuttavat suuressa määrin ihmisten arkeen. Keusotessa ollaan sikäli hyvällä mallilla että  

Tässä vaaliteemojani aluevaaleissa sekalaisessa järjestyksessä:

  • Digihommat tehtävä järkevästi. Teknologian tehtävä on palvella ihmistä eikä päinvastoin. Järjestelmiä tulisi ensisijaisesti kehittää ja hankkia siten, että tuottavuus kasvaa ja tätä tulee myös seurata. Etävastaanottotoiminta onkin jo hyvässä vauhdissa Keski-Uudellamaalla. Hoivapalveluissa tulee keskittyä henkilökunnan työn sujuvoittamiseen sen sijaan että tyrkitään vanhuksille härpäkkeitä naaman eteen. Tämä on myös suuressa määrin kustannuskysymys.
  • Mielenterveyspalveluiden kynnys matalaksi. Ennaltaehkäisy on avain tälläkin alalla ja tällä hetkellä järjestelmät ja hoitoprosessit ovat hajallaan ja vaativat asiakkaalta paljon vaivannäköä, juuri siinä tilanteessa jossa voimat ovat muutenkin vähissä.
  • Nuorten palvelut. Hyvinvointialueilla on tärkeä rooli nuorten elämässä ja hyvinvoinnin edistämisessä. Yhteistyössä kuntien kanssa alueet osallistuvat oppimisen kulmakivien rakentamiseen, nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja koulupudokkuuden vähentämiseen.
  • Talouskuri. Hyvinvointialueen rahoitus tulee valtiolta. Ei pidä olla sinisilmäinen rahoituksen riittävyyden suhteen, talous tulee olemaan todella tiukalla jatkossa. Oikeastihan hyvinvointialue tarvitsisi verotusoikeuden mutta näillä mennään nyt.
Jos kiinnostaa jutella lisää aluevaaleista niin laita viestiä sähköpostilla tai FB-poliitikkoprofiilin kautta t tai twitterissä @jhkyro

Kommentit